- un loc unde poti discuta despre tot ce te pasioneaza -


  "Memoriile unei Geishe" de Arthur Golden

  Distribuiţi
  avatar
  ae-sek

  Mesaje : 2643

  "Memoriile unei Geishe" de Arthur Golden

  Mesaj Scris de ae-sek la data de Sam 18 Feb 2012, 12:12  Memoriile unei Geishe este un bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi.

  "Acestea nu sunt memoriile unei Imparatese sau ale unei Regine. Sunt memorii de un alt fel. Lumea mea este pe cat de interzisa, pe atat de fragila; fara misterele ei, nu ar putea supravietui."

  Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

  Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

  In parte roman istoric, in parte bildungsroman, in parte basm, Memoriile unei gheise ii dezvaluie cititorului o lume disparuta, de un exotism plin de rafinament.
  The New York Times

  Am citit aceasta carte, cred, dupa ce am vazut filmul si mi-a placut foarte mult. Arthur Golden, dupa parerea mea, scrie foarte bine si ar fi dragut sa mai citesc vre-o carte de-a lui. Are cate putin din toate si cel putin pe mine nu m-a plictisit. Cartea este foarte reusita si desi sunt destule controverse referitoare la veridicitatea afirmatiilor din carte, consider ca altfel nici nu putea fi.

  Am vazut afirmandu-se ca relatarile despre viata geishelor nu ar fi chiar veridice, cum e redat in carte. Nu stiu ce sa zic despre asta, dar consider ca Memoriile unei Geishe, cu inflorituri sau nu, este o carte foarte placuta si pe care o recomand.

  Enjoy reading it!

  avatar
  Seraphiel

  Mesaje : 2525

  Re: "Memoriile unei Geishe" de Arthur Golden

  Mesaj Scris de Seraphiel la data de Sam 18 Feb 2012, 12:38

  Am citit care prin clasa a saptea si pot spune ca acesta a fost inceputul meu spre...lectura. Pana atunci nu prea imi placea sa citesc si fugeam de orice carte, pe atunci incepusem sa descopar ficurile si povestile de pe net, iar intr-o discutie pe messenger cu o persoana draga mie am aflat despre Memoriile unei gheise, iar ziua urmatoare eram la librarie cumparand-o. Pot spune ca mi-a placut foarte mult si este o carte buna.

  La fel ca si tine, Noesis, o recomand din toata inima, mai ales pentru cei pasionati de cultura japoneza.


  "Only I know your pain…
  Your uncertainty…
  Your loneliness…
  If only we could be toghether forever.
  I’ll say it as many times as you wish.
  I will not betray you!"
  — Luka Crosszeria

  “Ever since the day I met you, I’ve had reason to live. I live to protect you. Protecting you is everything to me.” - Luka Crosszeria

  "I crush those who stand in my way. And I retaliate against those who seek vengance. And I do whatever it takes to get a hold of what I desire" - Asami Ryuichi

   Acum este: Mier 26 Sept 2018, 00:54