- un loc unde poti discuta despre tot ce te pasioneaza -


  Capcana lui Dante

  Distribuiţi
  avatar
  Seraphiel

  Mesaje : 2525

  Capcana lui Dante

  Mesaj Scris de Seraphiel la data de Mar 10 Ian 2012, 23:24


  Capcana lui Dante, de Arnaud Delalande: 1756, Venetia. O crima atroce ( un comediant este crucificat in teatrul San Luca ) ameninta institutiile Venetiei si insusi statutul dogelui si dainuirea republicii. Iar asta se intampla chiar in timpul Marelui Carnaval. Pentru a dezlega misterul, dogele il elibereaza din temnita pe Pietro Viravolta, aventurier, seducator, escroc si spion, cunoscut sub numele de Orhideea Neagra...

  El trebuie sa porneasca pe urmele unei secte, ale unei organizatii secrete. Seful ei isi spune Himera sau Il Diavolo, insa nimeni nu cunoaste adevarata lui identitate.

  Este vorba despre o secta luciferica, a carei vizuina se afla la Venetia, iar ramificatiile acestei organizatii secrete depasesc Italia.

  Cu toate acestea, exista ceva si mai rau. Mult mai rau...

  Sursa: agenda.ro


  Cartea aceasta am citit-o pe la jumatatea anului trecut, dar inca mi-au ramas in minte toate secventele, inca imi mai arde sangele cand imi amintesc momentele de tensiune. Sincer, nu am citit o carte de genul de ceva timp si mi-as dori sa dau una. O luasem din nimereala la biblioteca si m-a atras titlul( si coperta) si am zis sa vad ce e , initial, la primele pagini nu am avut mari asteptari, dar pe parcurs a fost chiar interesant, mai mult decat interesant. Mi-a placut mult personajul Orhideea Neagra, dar si Vaduva Neagra si toate celelalte, aveau o originalitate si o complexitate rar intalnita. Mi-a placut si felul cum a abordat subiectul, cu adevarat... interesant si misterios, sincer la ultimile pagini simteam ca iau foc ca nu stiam cine e cine, nu aveam niciun indiciu de cine era pionul cel negru... Atat mister, sincer, imi plac mult cartile care au mister si care stiu sa atraga si prezinta un subiect interesant, mai ales cand e si ceva psihologic pe acolo.
  Oricum, vrand sa aflu cine e Himera m-am chinuit cred ca toate zilele in care citeam. Si tot incercam: e aia? nu, e ala? nu are cum, sigur e ala? oh, nu e nici ala?
  Faceam la un moment dat crize si vroiam sa dau paginile sa vad cine si cum. Oricum, banuiesem odata cine e, dar mi-a fost spulberata imediat ideea.

  Recomand cartea din toata inima. Merita citita!


  "Only I know your pain…
  Your uncertainty…
  Your loneliness…
  If only we could be toghether forever.
  I’ll say it as many times as you wish.
  I will not betray you!"
  — Luka Crosszeria

  “Ever since the day I met you, I’ve had reason to live. I live to protect you. Protecting you is everything to me.” - Luka Crosszeria

  "I crush those who stand in my way. And I retaliate against those who seek vengance. And I do whatever it takes to get a hold of what I desire" - Asami Ryuichi

   Acum este: Mier 26 Sept 2018, 00:55