- un loc unde poti discuta despre tot ce te pasioneaza -


  Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Distribuiţi
  avatar
  ae-sek

  Mesaje : 2643

  Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Mesaj Scris de ae-sek la data de Joi 15 Noi 2012, 21:53

  Se tot discută chestia asta, aşa că m-am gândit să deschid un topic cu acest subiect şi pe aici. Aş vrea să pun câteva întrebări.
   01. Sunteţi de acord cu legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex?
   02. Cu ce v-ar afecta legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex?
   03. Ce părere aveţi despre persoanele gay în general?

  Se cam face o confuzie referitoare la termenul gay. Well, termenul se refera atât la persoanele de sex masculin cât şi la cele de sex feminin.

  Nu prea vreau să răspund la întrebările pe care le-am pus pentru că aş prefera să avem o discuţie pe subiectul acesta.

  ^_^

  avatar
  Whispyy

  Mesaje : 19

  Re: Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Mesaj Scris de Whispyy la data de Lun 07 Ian 2013, 18:24

  • Nu o sa raspund la fiercare intrebare in parte insa il vei ragasi in speech-ul asta.
   In general nu are ce sa ne priveasca pe noi ceea ce se petrece in vietile private ale unor oameni pe care nu ii cunoastem si al caror destin nu il afecteaza pe al nostru. Sunt insa situatii cand acei necunoscutii ne pot afecta intr-un mod pozitiv sau negativ.
   Ati auzit cu totii de acele parade gay si ati observat ca in fiecare an sunt pro si contra. Pro sunt cei care le admira curajul de a se afisa in public sarutandu-se cu persoane de acelasi sex. Contra sunt cei care probabil traiesc cu frica in san de a nu fi violati (dau un exemplu) de unul de acelasi sex cu el sau ca pur si simplu li se pare penibil, rusinos ceea ce fac acele persoane. Eu sunt undeva la mijloc. Au tot dreptul sa se afiseze in public cu cine vor, cum vor, atat timp cat sunt decenti mai ales daca fac parte dintr-o carta democrata. In acelasi timp insa putin dezgustata de asta pentru EU ca eu nu sunt ca ei si de asta nu imi place...
   Daca ar fi sa o luam demografic, o tara cu o dezboltare a populatiei in floare cred ca isi permite sa legalizeze casatoriile pentru ca nah... populatie mare, natalitate mare ce mai conteaza 2-3-4-5-6 de cupluri gay casatoriti. O fata cu un numar al populatiei mic nu isi poate permite ca femeile sau barbatii sa se casatoreasca intre ei. Okay... ar fi ideea donarii de material genetic si insemnarii insa nu ar fi acelasi lucru pentru un copli din flori care a fost facut numai din dragostea mamei si un copil crescut in sanul familiei.
   Siii... cam atat am avut de spus :).
  avatar
  ae-sek

  Mesaje : 2643

  Re: Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Mesaj Scris de ae-sek la data de Mar 08 Ian 2013, 19:49

  Îţi înţeleg punctul de vedere, dar aş avea şi ceva chestii, câteva întrebări.

  Sunt insa situatii cand acei necunoscutii ne pot afecta intr-un mod pozitiv sau negativ.
  Îmi poţi da câteva exemple de situaţii de genul acesta?

  Ati auzit cu totii de acele parade gay si ati observat ca in fiecare an sunt pro si contra. Pro sunt cei care le admira curajul de a se afisa in public sarutandu-se cu persoane de acelasi sex. Contra sunt cei care probabil traiesc cu frica in san de a nu fi violati (dau un exemplu) de unul de acelasi sex cu el sau ca pur si simplu li se pare penibil, rusinos ceea ce fac acele persoane.
  Not quite. La pro şi contra ar mai putea fi adăugate câteva lucruri şi toată chestia asta cu parada este puţin mai complicată. Nu parada determină ceea ce crede o persoană straight despre o persoană gay şi să o luăm aşa, nu toate persoanele gay sunt de acord cu această paradă. Este exact ca oricare altă activitate de genul ăsta, doar că aici se pune eticheta orientării sexuale. Şi ce e aşa de ruşinos să iubeşti pe cineva? (ştiu că ai dat ca exemplu alte persoane, but still)

  Au tot dreptul sa se afiseze in public cu cine vor, cum vor, atat timp cat sunt decenti mai ales daca fac parte dintr-o carta democrata.
  Asta e pe sistemul 'nu sunt homofob, dar să nu îi vad'? Nu merge chiar aşa. Şi de ce persoanele gay trebuie să fie decente? Persoanele straight nu trebuie? Şi atunci unde este democraţia? Şi de ce doar persoanele gay trebuie să fie aşa? Din ce ai zis înţeleg ca pentru persoanele gay e un must have să fie decente când pentru persoanele straight este okay să facă diverse lucruri în parc, cu câţiva copii jucându-se pe lângă ei. S-a dus toată democraţia, corectitudinea şi egalitatea. Să nu mai spun de valorile morale.

  In acelasi timp insa putin dezgustata de asta pentru EU ca eu nu sunt ca ei si de asta nu imi place...
  Dar ce eşti? Mai sus spuneai nu are ce sa ne priveasca pe noi ceea ce se petrece in vietile private ale unor oameni pe care nu ii cunoastem. Înţeleg că ei sunt oameni şi tu spui că nu eşti ca ei, deci bănuiesc că înţelegi întrebarea mea.

  Multe persoane chiar nu îşi dau seama că indiferent de orientarea sexuală suntem toţi oameni. Şi nu înţeleg ce e aşa de dezgustător să iubeşti pe cineva, indiferent de sexul persoanei respective. Toţi suntem oameni şi iubim, ceea ce mi se pare chiar drăguţ şi bun.

  Daca ar fi sa o luam demografic, o tara cu o dezboltare a populatiei in floare cred ca isi permite sa legalizeze casatoriile pentru ca nah... populatie mare, natalitate mare ce mai conteaza 2-3-4-5-6 de cupluri gay casatoriti.
  Nu ştiu dacă am mai dat de argumentul acesta, dar e destul de interesant. Okay, o luăm demografic. În nicio condiţie să fii căsătorit nu înseamnă ca faci copii şi invers, dacă nu eşti căsătorit nu faci copii. Nu este aceeaşi chestie. Sunt cupluri căsătorite care nu pot să faca copii sau nu vor. Nu spune nimeni nimănui să nu se căsătorească dacă nu poate face copii şi nu obligă nimeni pe nimeni să faca copii dacă se căsătoreşte. La fel, cum am mai zis, poţi să faci copii şi să nu te căsătoreşti. Again, nu interzice nimeni nimănui să facă copii facî nu e căsatorit sau să se căsătorească dacă face vreun copil. Şi nu ştiu dacă am explicat prea bine sau dacă am repetat unele cuvinte cam mult.

  Okay... ar fi ideea donarii de material genetic si insemnarii insa nu ar fi acelasi lucru pentru un copli din flori care a fost facut numai din dragostea mamei si un copil crescut in sanul familiei.
  La ce te referi prin familie? Familia poate fi şi o singură persoană fără niciun fel de probleme. Familia este locul unde sunt persoanele care te-au crescut şi care te iubesc necondiţionat, cărorare le pasă de tine şi de care îţi pasă.

  La fel, familia mai pot fi şi rudele apropiate, care te-au crescut, persoane fără nicio legătura genetică, dar care te-au crescut sau, ceea ce vroiam să spun, persoane de acelaşi sex care cresc un copil.

  Nu contează al cui material genetic îl are copilul pentru că familia nu este neapărat bazată pe acest lucru. Şi nu contează deloc de cine este crescut un copil, dar conteză educaţia primită. Pentru asta se poate face o clasificare rapidă. Luaţi caracterul persoanelor pe care le cunoaşteţi şi vedeţi câte din ele au părinţi de sexe diferite sau de acelaşi sex. Bine, probabil nu cunoaştem prea multe persoane care au părinţi de acelaşi sex, dar puteţi constata că fiecare dintre aceste persoane au caractere diferite, comportamente diferite, limbaje diferite şi ce mai vreţi voi. Prin asta vreau doar să dovedesc faptul că educaţia primită poate fi bună sau rea, indiferent de sexul părinţilor.

  Şi ca să o luăm puţin mai spre partea sentimentală, un copil nu se poate simţi bine dacă părinţii nu îl doresc sau dacă se fac diferenţe între copii (dacă sunt mai mulţi). Probalema asta nu cred că este atât de accentuată în cazul părinţilor de acelaşi sex. Desigur, mai există şi excepţii, dar cred că nu atâtea câte sunt in cazul cuplurilor straight.

  Poate că ce zic eu nu e chiar okay şi poate că nici nu trebuie să fie discuţii de genul acesta, cum am zis, toţi suntem oameni şi toţi ar trebui să fim egali indiferent de orientarea sexuală, plus că sunt cam multe discuţii şi cam multe chestii negative pe subiectul cine pe cine iubeşte, ceea ce ar trebui să fie ceva frumos şi plăcut, zic eu.

  Just an opinion şi probabil am fost cam incoerentă pe aici, n-am vrut, lol. xd

  avatar
  Seraphiel

  Mesaje : 2525

  Re: Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Mesaj Scris de Seraphiel la data de Mar 08 Ian 2013, 20:08

  Eu nu am o problema cu nimeni si nimic... Asa ca din partea mea oricine se
  poate casatori cu oricine. Fiindca nimic nu e imposibil, mai ales cand vorbim despre iubire.

  O sa iau un alt caz. De exemplu, cu totii - cred eu - stim citatul acela : Dragostea nu are varsta... Nici sex, nici religie, nici nimic... Mi se parea - la un moment dat - aberant sa imi zici ca o fata de 20 de ani se poate indragosti de un tip de 70 de ani. Serios, ce vedea la el? Ma intrebam. In afara de bani, dar ei bine, nu e mereu asa. Multi am devenit superificial din cauza banilor... In cazul persoanelor gay, problema e ca sunt nestiuti, pentru multi e ceva ciudat, ceva nemaiauzit...

  Si in lumea asta sunt doua parti mari si late, cei care sunt de partea noului si cei care nu il vor... Persoanele gay sunt...ei bine, de mult timp... Mai mult decat oricine poate crede... Probabil de la inceput, caci serios, nu se stie ce a fost si cum a fost la inceput... Dar nah, pentru romani si nu numai, a fi gay e ceva...Rusinos. Pentru ca nu exista curajul acela de a accepta, curajul de a accepta totul neconditionat.

  Mi se pare putin aberant sa discutam noi asta ( Sorry Amaterasu , nu ma intelege gresit) fiindca parerea noatra nu conteaza. Chiar daca noi suntem de acord sau nu, asta nu schimba nimic. Chiar daca multi ii accepta sau nu, iar nu schimba nimic...

  De ce nu incepem sa vorbim daca suntem de acord ca un tip sa se casatoreasca cu o tipa? Sa imi zica si mie cineva, de ce nu discutam asta? Ca ce? Ca asa e normal...Sa imi explice si mie cineva ce mai inseamna normal in ziua de azi, sau ce inseamna anormal? Ma macina curiozitatea.

  E un lucru foarte aberant, din punctul meu de vedere, ca discutam asa ceva. Civilizatia noastra ar trebui sa se mai "Civilizeze" ( vorbeste ironia din mine si imi dau seama de exprimarea mea) . Nu trebuie sa ne pese cine si cum face, fiindca noi nu suntem nimic... Multi au inteles liberul arbitru prost.

  E patetic sa zici ca nu esti de acord cu ceva, cat se poate de firesc , cum e iubirea... Placerea si tot restul.

  Sa fim seriosi... Obiectivitatea si subiectivitatea sunt niste elemene esentiale in viata laugh Si zic eu, ar trebui sa ne dam seama de legatura dintre ele .


  "Only I know your pain…
  Your uncertainty…
  Your loneliness…
  If only we could be toghether forever.
  I’ll say it as many times as you wish.
  I will not betray you!"
  — Luka Crosszeria

  “Ever since the day I met you, I’ve had reason to live. I live to protect you. Protecting you is everything to me.” - Luka Crosszeria

  "I crush those who stand in my way. And I retaliate against those who seek vengance. And I do whatever it takes to get a hold of what I desire" - Asami Ryuichi

  Continut sponsorizat

  Re: Pro sau contra legalizării casatoriilor între persoanele de acelşi sex

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier 26 Sept 2018, 00:54